Kemikalier og Biocider i Miljøstyrelsen søger AC-medarbejder til arbejdet med F-gasser og eksport af farlige kemikalier

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 1100 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 700 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Opgaver i enheden og organisering
Kemikalier & Biocider arbejder for at beskytte miljø og sundhed gennem regulering af kemikalie-, biocid- og genteknologiområdet. Enheden består af ca. 50 medarbejdere organiseret med to kontorchefer og tre funktionsledere. Vores opgaver spænder bredt og omhandler herunder vurdering og regulering af kemiske stoffer, primært iht. EU's største generelle kemikaliereguleringer (REACH og CLP) og fastsættelse af grænseværdier i vand og luft mv. Derudover arbejder vi med godkendelse af biocider og forskning og produktion med genmodificerede organismer. Endelig indebærer kontorets opgaver en stor forbrugerrettet indsats, herunder kortlægning og risikovurderinger af kemikalier i forbrugerprodukter.

Vi søger specifikt en kollega til disse opgaver
Vi søger en medarbejder til opgaver, som primært omhandler regulering af fluorerede drivhusgasser (F-gasser) med et højt globalt opvarmningspotentiale og ozonlagsnedbrydende stoffer. Du vil bl.a. få ansvaret for koordinering med konsulenter af en årlige status rapportering, kontakt til brancheforeninger og et videncenter for klimavenlige kølemidler. Derudover vil du blive ansvarlig for sagsbehandlingen af eksport fra Danmark af særligt farlige kemikalier til lande uden for EU (PIC kemikalier). Opgaverne involverer deltagelse i nordiske arbejdsgrupper og EU ekspertgrupper på området og der kan derfor forekommer udlandsrejser. Begge lovgivningsområder undergår en kraftig forandring i disse år (en revideret F-gas forordning forventes vedtaget i 2023 og undersøgelserne vedrørende en kommende revision af PIC forordningen er netop startet).

Kvalifikationer
Vi forestiller os at du har:

  • Erfaring med kemikalie-området.
  • Erfaring med lovgivning, beslutningsprocesser og forhandlinger – gerne i EU-regi.
  • Erfaring med styring og administration af større opgaver og projekter.
  • Kompetencer inden for kommunikation af teknisk kompliceret materiale til fx borgere og virksomheder.
Vi forventer, at du:

  • Har en lang videregående naturvidenskabelig uddannelse som fx toksikolog, kemiker, kemiingeniør, miljøingeniør, biolog, toksikolog el. lign.
  • Er en dygtig formidler både i skrift og tale på dansk samt engelsk.
  • Er en holdspiller som kan inddrage, engagere og etablere kontakt til relevante aktører og sikre tæt samarbejde i sagsgangene.
  • Er grundig og systematisk, så opgaverne kvalitetsmæssigt er helt i top, og
  • Kan analysere et opgaveområde fagligt og følge en sag fra start til slut, hvilket kræver administrativ, juridisk og politisk forståelse.
Vi forventer desuden, at du trives i et dynamisk miljø, hvor hverdagen veksler mellem koncentreret sagsbehandling og helikopterperspektiv i miljømæssige spørgsmål. Du vil indgå i et team med dygtige kollegaer og komme til at arbejde tæt sammen med mange andre forskellige fagspecialister i et uformelt arbejdsklima. I enheden har vi en flad struktur med kort vej mellem chef og medarbejdere og et godt kollegaskab, hvor vi hjælper hinanden. Stemningen er uhøjtidelig med en omgangstone, der er direkte og præget af både humor og respekt.

Løn og ansættelsesvilkår
Tjenestestedet vil være i Odense C, vores hovedadresse er på Tolderlundsvej 3-5.

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten). Indplacering kan ske på konsulentniveau alt efter kompetenceniveau.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Miljøstyrelsen er en pendlervenlig arbejdsplads med flextid og mulighed for hjemmearbejde.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Sandi Muncrief på
tlf. 21240394 eller funktionsleder Grete Lottrup Lotus på tlf. 24592371.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis m.m. senest
den 3. september 2023.

Vi planlægger at holde samtaler den 11. september 2023.

Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde tests og/eller forberede en case.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Kerteminde Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

MILJØSTYRELSEN, Tolderlundsvej 5, 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 03-09-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=171496&DepartmentId=6161&MediaId=3648&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5891434

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet