AC-medarbejder til miljøgodkendelse af genmodificerede organismer (1-årig stilling)

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du en dygtig mikrobiolog med praktisk sans og kan du lide at komme ud i virkeligheden?

Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 1100 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 700 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Opgaver i enheden og organisering
Kemikalier & Biocider (K&B) arbejder for at beskytte miljø og sundhed gennem regulering af kemikalie-, biocid- og genteknologiområdet. Enheden består af ca. 50 medarbejdere. Vi er organiseret med et chefteam på 2 kontorchefer og 3 funktionsledere. Vores opgaver spænder bredt og omhandler herunder godkendelse af biocider og forskning og produktion med genmodificerede organismer. Derudover arbejder vi med vurdering og reguleringer iht. EU's største generelle kemikaliereguleringer (REACH og CLP) og fastsætter grænseværdier i vand og luft mv. Endelig indebærer kontorets opgaver en stor forbrugerrettet indsats, herunder kortlægning og risikovurderinger af kemikalier i forbrugerprodukter.

Godkendelsesopgaverne løses sammen med sundheds- og miljøfaglige kolleger, jurister og administrative medarbejdere. Vi har en uformel omgangstone og et arbejdsmiljø, som er præget af høj faglighed, arbejdsglæde, faglig sparring og godt humør.

Vi søger en kollega til disse opgaver
Du og din kollega på GMO-området står for miljøgodkendelse af og tilsyn med de forskningsenheder, laboratorier og virksomheder, der arbejder med indesluttet anvendelse af GMO’er i Danmark. Gruppen tilrettelægger i vid udstrækning selv opgavevaretagelsen, herunder fordelingen af de konkrete ansøgninger, planlægning af tilsynsopgaver mv. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med bl.a. Arbejdstilsynet, universiteterne og kommunerne.

Mere konkret bliver dine opgaver:

  • Klassificering og godkendelse af laboratorier og virksomheder. På baggrund af ansøgning fra virksomhederne og evt. en besigtigelse skal du klassificere deres projekter og fastlægge de vilkår, der skal til for at arbejdet foregår sikkert ift. det ydre miljø.
  • Tilsyn med de godkendte enheder. Vi fører regelmæssigt tilsyn med de enheder, vi godkender. Du skal derfor rundt i hele landet og besøge laboratorier og virksomheder. Du må forvente at være på tilsyn 1-2 dage om ugen, og tilsynsbesøget afsluttes med, at du udarbejder en tilsynsrapport.
Kvalifikationer
Vi forestiller os at:

  • Du har en solid naturvidenskabelig faglig baggrund – med et indgående kendskab til biokemi og mikrobiologi. Du skal nemlig godkende forskning og produktion ift. påvirkninger af miljøet. Måske har du selv arbejdet med molekylærbiologi tidligere?
  • Du kan lide at møde virksomheder, institutioner og borgere, er god til at kommunikere klart og har en naturlig autoritet. For du skal både kunne rådgive virksomheder og håndhæve de vilkår, der fremgår af deres godkendelse. Og det foregår over hele landet, så det er en klart en fordel med et kørekort.
  • Du er systematisk og har sans for detaljen. Du kommer nemlig til at behandle mange ansøgninger, som skal koordineres med andre myndigheder – så det gælder om at kunne holde tungen lige i munden.
  • Du skriver godt på både dansk og engelsk og har også gerne administrativ erfaring. Vores afgørelser skal være klare og letforståelige – også selvom emnet er kompliceret.
  • Du er effektiv, god til at skære opgaverne til og har et godt humør. Mange af vores opgaver har skarpe deadlines, men der skal være plads til, at vi har det rart sammen.
Vi forventer desuden, at du er nysgerrig, omstillingsparat, dynamisk og arbejdsom. Du trives med mange opgaver, hvor nogle vil være rutineprægede, andre kræve fordybelse og analytisk sans.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Tjenestestedet vil være i Odense C, vores hovedadresse er på Tolderlundsvej 3-5.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Stillingen er tidsbegrænset til 1 år

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Charlotta Wallensten på
tlf. 2267 8304.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis m.m. senest den 13. august 2023.

Vi planlægger at holde samtaler den 18. august 2023.

Du kan forud for eller efter en evt. samtale blive bedt om at udfylde test og/eller forberede en case.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Kerteminde Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

MILJØSTYRELSEN, Tolderlundsvej 5, 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=170558&DepartmentId=6161&MediaId=3648&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5872792

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet