BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
- med ansvar for den neonatale transportordning søges
Vi søger en speciallæge i pædiatri, som har dokumenteret interesse indenfor neonatologi, gerne i form af fagområde eller ekspertuddannelse.
Overlægen vil ledelsesmæssigt skulle varetage organiseringen af den neonatale transportordning, der dækker dagtid på alle hverdage. Overlægen skal varetage undervisning af læger og sygeplejersker i forhold til transportfunktionen herunder skills training og scenarietræning, vedligeholdelse af udstyr samt opbygning af database og udarbejdelse af årlig driftsrapport for transportordningen. Transportordningen er ansvarlig for højt specialiserede transporter fra regionens øvrige neonatalafdelinger samt transport af nyfødte fra Svendborg Sygehus med behov for lægeledsagelse. Overlægen refererer til afsnittets ledende overlæge.
Overlægen skal indgå i det neonatale vagtlag, der tilstræbes 10 skiftet med blanding af hhv. vagt på tjenestested og rådighedsvagt. I dagtid varetager overlægen stuegangsfunktion, ambulatoriefunktion samt transportfunktion. Derudover forventes overlægen at deltage aktivt i uddannelsen af afdelingens intro- og HU-læger, herunder supervision af mellemvagten i forhold til erhvervelse af neonatale kompetencer.
Der er tradition for temadage i neonatalteamet, hvor speciallægerne bidrager med undervisning i relevante emner. Det forventes, at speciallægen bidrager aktivt til dette.
Neonatalafdelingen er opdelt i to sengeafsnit. Afdeling H5 varetager den intensive behandling af nyfødte og har 3 respiratorpladser samt 4 semi-intensive pladser. Afdeling H6 har 20 sengepladser, hvoraf 6 er semi-intensive. H6 varetager behandling af børn med gestationsalder 32 uger og opefter. Der er samlet ca. 850 indlæggelser årligt. Dertil kommer tilsyn på barselsgang og barselsklinik på OUH og telefonisk rådgivning af barselsgang og barselsklinik på Svendborg Sygehus.
I vagterne er neonatalvagten yderligere ansvarlig for børn under 1 år indlagt på afdeling H1, der rummer børn med medfødte kirurgiske tilstande, neurologiske problemstillinger samt endokrinologiske problemstillinger, herunder kongenit hyperinsulinisme.
Neonatalafdelingen varetager den ambulante opfølgning af kritisk syge nyfødte, tidligt hjemmeophold samt udredning af øvrige spædbarnsproblematikker med ca. 1800 ambulante besøg årligt.
OUH har højt specialiseret funktion inden for neonatologi og varetager denne for Region Syddanmark. Herudover har OUH højt specialiseret funktion inden for børnekirurgi, og neonatal teamet varetager i tæt samarbejde med børnekirurger, børneanæstesiologer og børnegastroenterologer behandlingen af børn med medfødte misdannelser i mavetarmkanalen for hele Vestdanmark og Region Sjælland. Derudover har afdelingen landsfunktion for kongenit hyperinsulinisme. Neonatalafdelingen varetager hovedfunktion og regionsfunktion for de ca. 4.700 nyfødte, der årligt fødes på hhv. OUH og Svendborg sygehus. Afdelingen har en betydelig forskningsaktivitet, som mange neonatologer er involveret i.
Om H.C. Andersen Børne- og Ungehospital (HCAUB)
Vi er en af 4 pædiatriske afdelinger i Region Syddanmark og dækker alle Region Syddanmarks højt specialiserede funktioner. Der er et tæt samarbejde på tværs af de mange specialer, og derudover dækker vi det pædiatriske speciale bredt, med i alt omkring 5000 indlæggelser årligt.
På HCA har vi højt specialiseret funktion inden for alle pædiatriske fagområder. Hvert fagområde er organiseret med en fagområde ansvarlig overlæge, der ikke er ledende overlæge.
Ambulatoriet er opdelt i 11 forskellige specialambulatorier, og har godt 32.000 besøg årligt. Vi prioriterer teamarbejde inden for de enkelte subspecialer, og at yngre læger tilknyttes de forskellige fagteams. Herudover prioriterer vi tværfagligt samarbejde med vores plejepersonale, psykologer, pædagoger, skolelærere og socialrådgivere.
I løbet af de næste år vil arbejdet mod Nyt OUH præge afdelingen. På Nyt OUH skal HCABU fortsat være et højt specialiseret børnehospital, integreret i det store universitetshospital. Det vil rumme alle de, for pædiatrien, relevante specialer på højt specialiseret niveau som f.eks. kirurgi, anæstesi og radiologi.
Bemanding
Aktuelt består den faste lægegruppe af cheflægen, 6 ledende overlæger, 26 overlæger og 10 afdelingslæger. Derudover har vi 12 læger under hoveduddannelse til pædiatri, 15 reservelæger i almen blok uddannelse og 2 introlæger. Ud over plejepersonale, er der ansat 12 terapeuter, 3 socialrådgivere, 5 psykologer, 5 pædagoger/socialpædagoger, 1 diætist og herudover er der tilknyttet skolelærere, legehelte og klovne. I alt er der ca. 420 ansatte på HC Andersen Børne- og Ungehospital.
Forskning og uddannelse
Vi har en forskningsenhed og lægger vægt på, at forskning skal være en integreret del af arbejdet i afdelingen. Der er en professor i neonatologi, der er ansvarlig for den forskning, der udgår fra neonatalafdelingen. Vi underviser, modtager studerende i praktikforløb, og vi har sygeplejestuderende, jordemoderstuderende, pædagogstuderende og psykologstuderende på afdelingerne.
Flere oplysninger
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheflæge Marianne Skytte Jakobsen marianne.skytte.jakobsen@rsyd.dk eller ledende Overlæge Anja Klamer anja.klamer3@rsyd.dk.
Løn og ansættelsesvilkår
I henhold til den gældende overenskomst.
Stillingen ønsket besat fra 1. oktober 2023, eller efter aftale
Samtaler: Forventes i uge 34.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Kerteminde Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Odense Universitets Hospital, Sdr. Boulevard 29, 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 15-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=198&ProjectId=226008&DepartmentId=6876&MediaId=2511&SkipAdvertisement=true
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5876962