Fysioterapeut til Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, Odense

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du interesseret i at arbejde med behandling af traumer og PTSD? Kan du se dig selv som en del af en afdeling med høj faglighed, godt kollegialt miljø præget af uhøjtidelighed og faglig engagement - så skal du søge denne stilling.

Om afdeling for Traume- og Torturoverlevere

Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) er en selvstændig afdeling i Psykiatrien i Region Syddanmark, som på vores to matrikler i Vejle og Odense varetager udredning og behandling af mennesker, som er traumatiserede af arbejde, opvækst, overfald, krig, flugt, tortur og lignende.

En stor del af vores patienter stammer fra andre lande og kulturer, hvilket betyder, at der benyttes tolk, og der vil være fokus på de transkulturelle aspekter.

ATT’s målgruppe omfatter mennesker med PTSD/traumelidelser, som skal behandles på regionsfunktion. ATT varetager desuden behandling af traumatiserede flygtninge på regionsfunktion og højt specialiseret funktion. Og endelig udreder og behandler ATT danske veteraner med PTSD i samarbejde med Psykiatrisk Afdeling Odense/OUH.

I ATT er vi endvidere i gang med at opbygge vores forskningsindsats på traumeområdet.

Vi er i alt knap 60 medarbejdere, som er fordelt ca. ligeligt på de to matrikler. Du får 26 engagerede og dygtige kolleger i klinikken i Odense bestående af psykologer, sygeplejersker, læge, fysioterapeuter, socialrådgivere, peer-medarbejder, sekretærer og stab. På vores matrikel i Vejle finder du ligeledes engagerede og dygtige kolleger såvel i klinikken som sekretariatet.

Den fysioterapeutiske behandling foregår i et tæt tværfagligt samarbejde med øvrige behandlere i teamet omkring den enkelte patient. Behandlingen sigter mod at styrke patientens funktionsevne bl.a. gennem psykoedukation, mestringsstrategier til håndtering af de kropslige reaktioner forbundet med PTSD, smerter, regulering af arousal-niveau og gennem kropsbevidsthedstræning.

Om dig

Vores ønske er, at du har udrednings – og behandlingserfaring med patienter med psykiatriske diagnoser, psykisk sårbarhed, smerteproblematikker eller lignende komplekse problemstillinger.

Vigtigt er, at du har interesse for at indgå i en afdeling, der arbejder med patienter fra andre kulturer og ofte kommer med komplekse psykiske og somatiske vanskeligheder. Kendskab til traumer og transkulturel psykiatri er en fordel, men ikke et krav.

Ligeledes er det en fordel, at du har erfaring/kendskab til fysioterapeutiske metoder som eksempelvis BBAT (Basic Body Awareness Therapy), ressourceorienteret fysioterapi, sanseintegration og andre lignende metoder.

Du skal trives med at indgå i et tæt tværfagligt teamsamarbejde og være fleksibel/kreativ i opgaveløsningen.

Og endelig skal du have kørekort, da behandlingen for de mest sårbare patienter foregår i eget hjem.

Dine arbejdsopgaver bliver:

  • Fysioterapeutisk vurdering af patienternes kropslige ressourcer og belastninger som følge af traumer/PTSD, inklusive afklaring af fysiske senfølger efter tortur.
  • Fysioterapeutisk behandling individuelt såvel som i gruppe. Behandlingen foregår på afdelingen og for de mest sårbare patienter i eget hjem, hvor man som fysioterapeut indgår i et udkørende team sammen med en socialrådgiver.
  • Tværsektorielt samarbejde med eksempelvis patientens egen læge og kommunale aktører.
  • Udfærdigelse af fysioterapeutiske vurderinger, behandlingsplaner, genoptræningsplaner, afslutningsnotater m.m. i elektronisk patientjournal.
Vi tilbyder:

  • Monofaglig forankring i en større velfungerende fysioterapeutgruppe med gode muligheder for sparring og faglig udvikling.
  • Ekstern monofaglig og tværfaglig supervision.
  • Gode muligheder for relevant kompetenceudvikling.
  • Mentorordning for nyansatte.
  • Introduktionsforløb med kursus i bl.a. konflikthåndtering, generel introduktion til psykiatrien og til ATT som afdeling, vores målgruppe og behandlingsmetoder.
  • Et kollegialt miljø præget af en uhøjtidelig omgangstone og høj faglighed.
  • Muligheder for flekstid.
Vi lægger vægt på:

  • At du har lyst til at engagere dig positivt i ATT´s udvikling.
  • At du har gode samarbejdsevner og trives med at indgå i tværfagligt teamsamarbejde.
  • At du har gode relationelle kompetencer og evner at være med patienter, der har en svær traumehistorie og komplekse problemstillinger.
  • At du kan arbejde selvstændigt og er i stand til at prioritere dine opgaver.
Vi har fokus på et godt arbejdsmiljø og høje følelsesmæssige krav i det kliniske arbejde og arbejder med løbende at forebygge uhensigtsmæssige konsekvenser af disse.

Yderligere oplysninger om stillingen

Stillingen er fast og på fuld tid (37 timer pr. uge). Tiltrædelse er 1. september eller efter aftale.

Sidste frist for ansøgning er fredag d. 30. jun.

Vi holder ansættelsessamtaler onsdag den 5. juli. Samtalerne holdes i Lokalpsykiatrien, Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, Toldbodhusevej 4, 2. sal, 5000 Odense C.

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem Danske Regioner og Danske Fysioterapeuter.

Det bemærkes, at Region Syddanmark anvender prøvetid, med mindre du kommer fra en lignende stilling i regionen.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Dorte Uhd på tlf.: 9944 4742, fysioterapeut og tillidsrepræsentant Kristina Sørensen på tlf.: 9944 4743 eller fysioterapeut og fagkoordinator Peter Brandt på tlf.: 9944 4650.

Du kan finde mere information om afdelingen og om psykiatrien i Region Syddanmark på www.psykiatrienisyddanmark.dk.



ATT er en selvstændig ambulant afdeling i Psykiatrisygehuset i Region Syddanmark. Vores opgave er specialiseret udredning og behandling af flygtninge med kompleks PTSD samt højt specialiseret funktion for behandling af veteraner med PTSD i samarbejde med Psykiatrisk afdeling, OUH. Vi tilbyder specialiseret, differentieret behandling på et psykodynamisk, mentaliseringsbaseret grundlag og varetager behandling, der forudsætter fagligt velfunderet og kvalificeret personale.

Vi er en velfungerende afdeling, der er delt på to matrikler i hhv. Odense og Vejle med samlet omkring 60 medarbejdere. Afdelingen er organiseret i teams, herunder tværfaglige teams der varetager udredning og behandling. De enkelte teams består af læger, psykologer, fysioterapeuter og socialrådgivere samt familieterapeuter. Monofagligt forankret i en fysioterapeutgruppe på 8 fysioterapeuter. Afdelingen er præget af høj faglighed, ønske om udvikling af nye udrednings- og behandlingstiltag, stabilitet og høj grad af social kapital og trivsel.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Kerteminde Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, Vestre Engvej 51 B, 7100 Vejle

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 30-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=198&ProjectId=225550&DepartmentId=7089&MediaId=2511&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5843821

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet